Loreako Ama Birjinak Enkarterriko Otxaran-Zalla mendien hegoaldeko hegalean finkatzen ditu bere mahastiak. Bere antzinatasuna XVII. mendearen amaierakoa da, Laiseka familiak sagardoa eta txakolina egiten zituen garaikoa.
1995ean, 4 hektarearekin hasi zen lanean, eta, berehala, 2000ko hamarkadaren hasieran, 20 hektareako mahastiak handitu zituen, 16 lursail bereiziz. Horren ondorioz, 280.000 litroko ekoizpena sortu zen, eta gaur egun ere hazten ari da. Hondarrabi Zerratia eta Hondarrabi Zuri barietate nagusiak eta Souvignon blanc, riesling eta chardonnay barietate osagarriak dituzten ardoak egiten dituzte.
Upategia Otxara-Zalla Lore auzoan dago. Loreako Ama finka, upeltegian bertan, Euskadin txakolinari eskainitako mahasti handienetako bat da. Ingurune pribilegiatua da, eta dastatzeak, dastatzeak eta bisita gidatuak eskaintzen ditu urte osoan, aldez aurretik hitzordua eskatuta, BIZKAIKO ENOTURISMO Elkarteko (ABEE) kide baita.
Produktuak




