Upategia Zaratamoko (Bizkaia) URIONDO izeneko baserrian dago. Baserriak 2 hektareako finka du, Ondarrabi zuri, Mune mahatsa (Folle Blanche) eta Txori mahatsa (Sauvignon blanc) barietateetako mahastiekin landatuta.
Finka itsasoaren mailatik 175 metrora dago, ipar-mendebaldeko haizeen arriskuetatik ondo babestuta, eta egoera berezi bat sortzen da, mikroklima gisa defini daitekeenetik gertu. Materia organiko ugariko tuparri eta hareharri emankorren eta iragazkorren lurzorua
Mahastia 1987ko otsailean berrantolatu zen eta 1990etik ardoa botilaratu zen, sortu zenetik Bizkaiko Txakolina Jatorrizko Deituraren babespean. Upeltegian urtean 14.000 botila ardo inguru egiten dira.
Hasiera-hasieratik, Bizkaiko Txakolina jatorri-deitura sortu aurretik ere, Uriondok sustraiak galdu gabe eboluzionatu du, eta AEBetako merkatuan ere aintzatetsi dute. 2009ko uztak 91 puntu lortu zituen Robert Parker kritikari estatubatuarraren buletinean, eta 20 $baino gutxiagoko AEBetako ehun ardo onenen artean kokatu da. Robert Parker-en 91 puntuen gertaera hau berriro gertatu zen 2019ko uztarekin.














Produktuak

