Mendexan dagoen Talai-Azpia upategiak Ziaboga txakolina egiten du itsasotik 70 metro eskasera landatutako mahatsekin. Helburua hondarrabi zuriaren azidotasun naturala eta Kantauriko gatza batzea da, lurrin eta zapore bizi bezain bakanak lortzeko, bere leien gaineko hazkuntza txiki batekin.
Upeltegia BIZKAIKO ENOTURISMO Elkarteko (ABEE) kide da, eta Kantauri itsasoari, Garraitz uharteari eta mahastiei begira dago, Karraspio hondartzaren, portuaren eta Lekeitioko itsasargiaren gainean.
Inguru ikusgarri honetan, bisitariari bere txakolinekin senidetutako menu bat eskaintzen diote. Bertan, tokiko ekoizleen baratzeetako produktu zuzenekin egindako “lurreko” plater bat, bertako arrantzaleek harrapatutako itsasoko produktuekin egindako “itsasoko” beste plater bat eta “aireko” beste plater bat daude, eskualdean hazitako hegaztiak protagonista direla.





Produktuak
