Txakoli Merrutxu upategian 1990ean hasi ziren jarduera horretan, laurogeita hamarreko hamarkadaren hasieran Bizkaiko Txakolina berpizten ahalegindu ziren profesionalen taldean, Jatorrizko Deitura lortuz.
Urdaibaiko Biosferaren Erreserban daude, Kantauriko kostaldean, Merrutxu Txakolinaren Upeltegia eta mahastiak. Kalitate handiko mahatsa ekoizteko leku berezia, txakolin bikaina lortzeko ezinbestekoa.
Txakoli Merrutxu oso elaborazio pertsonalaren emaitza da, egilearena, ekoizpen mugatuarekin eta hainbat faktorek baldintzatuta: artisau-metodoak, gama altuko ardoak lortzeko bitartekoak, eta gure mahastiaren aurretik dauden mahatsen erabilera esklusiboa, elikadura-trazabilitatea bermatuz “ANDUITIK BOTILARA” ibilbidean, eta prozesu guztietan ingurumenarekiko eta “zero hondakinekiko” errespetua bilatuz.






Produktuak
