1983. urtean, Folle blancheko lehen anduiak landatu genituen La Quadra-Gueñeseko Markoleta dorretxeko mahasti zaharrean, Eretza mendiaren hego-mendebaldeko aurpegian, zeinak iparraldeko haize hotzetik babesten baitu. Ondoren, Hondarrabi Zuri eta Hondarrabi Zuri Zerratia anduiak sartu ditugu.
Txortena kentzeko eta prentsatzeko lanak mahasti berean egiten dira, eta muztioak 0,05 km baino ez ditu egiten upeletan sartu arte. Bertan, Markoleta txakolina egingo da, artisau moduan, baina azken teknika enologiko guztiak gehituta, lortu nahi den emaitza lortzeko. Emaitza hori botila zenbakitu baten barruan amaituko da.
Txikibodega bat gara, baina gure txakolina dastatu nahi duen orori bisita bat eskaintzen diogu gure mahastietara eta upategira, non gure elaborazio modu berezia ikus daitekeen, txakolina txakinarto talo on batekin lagunduz (aldez aurretik erreserbatuta).




Produktuak
