Magalarte Lezama XIX. mendean sortutako upeltegi familiarra da, bosgarren belaunaldian sortua. Bertako txakolinek hainbat sari jaso dituzte nazioan eta nazioartean, eta Txorierriko haranaren bihotzean dagoen upeltegian bertan dasta daitezke, bisitariari eskaintzen dizkioten esperientzietako edozeinetan.
9 hektarea mahasti ditu, eta bertan barietate autoktonoko mahatsondoak landatzen dituzte, hala nola Hondarrabi Zuri eta Hondarrabi zuri zerratia, Petit Manseng eta Riesling bezalako barietateekin batera.
Mahatsondoa garatzeko gune pribilegiatu batean kokatua eta naturaz inguratua, Magalarte Lezama BIZKAIKO ENOTURISMO Elkartearen (ABEE) parte da eta bisita gidatuak eskaintzen ditu, besteak beste, mahastian paseatzea, upeltegia bisitatzea eta elaborazio urratsen azalpena, baratzetik dendaraino eta bertako produktuekin egindako pintxoen dastaketa.
Produktuak




