Itsasmendi Upeltegia Gernikan dago 2003tik (aurretik Muskizen), eta Urdaibaiko Biosfera Erreserba bera bezalakoa da: etengabe eboluzionatzen ari den espazioa, aniztasunez betea, naturala eta konplexua. Ardoa jatorriaren, klimaren eta inguruko lurraren isla da, baita lanerako filosofiarena ere. Upeltegia 1994an sortu zen, hainbat mahastizain elkartu zirenean, ardo zurien testuinguruan kalitatezko txakolina egiteko asmoz.
Denboraren poderioz eta upeltegiaren hazkundearekin, Itsasmendik eboluzionatu egin du, eta gaur egun txakolin zuriagatik eta bere izaera berritzailea berresten duten beste produktu berritzaile batzuengatik aintzatesten da. Itsasmendi proiektua 15 lursailetan banatutako berezko mahastien 35 hektareengatik nabarmentzen da. Lursail horiek zehatz-mehatz aukeratu ditu lantalde teknikoak, eta bildutako mahatsetan biodibertsitate handia ematen diete, inguruko klima atlantikoaren eraginpean.
Upeltegiak, BIZKAIKO ENOTURISMO Elkartearen (ABEE) parte gisa, Artizar ardogintzan egiten diren esperientzien katalogo oso eta askotarikoa eskaintzen du, bai ardoak egiteko, bai enoturismo-jardueretarako. Txakolinaz gozatzeko aukera paregabea, natur ingurunean horretarako bakarrik diseinatutako leku batean. Neurrira egindako edo aurrez diseinatutako esperientziak dira, eta hurbilketa-ikuspegi desberdinak eskaintzen dizkiote bisitariari, elaborazioaren, dastatzearen edo mahats-bilketaren bidez.
Produktuak








