Doniene Gorrondona Bakio inguruko erreferentziazko upeltegietako bat da. Baserri tradizional honek upategi berritzaile eta gaur egungo baterantz eboluzionatu du. Upategi honek ohiko elaborazioak mahastizaintzako teknika berriak dituzten beste batzuekin konbinatzen ditu, hala nola, hainbat upel-motatan krioberatzea edo zahartzea.
Doniene Gorrondona Egoitzek, Itziarrek eta Julenek osatzen dute. Familia-tradiziorik izan ez arren, Bakioko mahastizaintza eta ardogintza berreskuratzen bete-betean murgildu zen taldea, mahastiak alde batera utzi zituztenean. Gaur egun, 15 hektarea mahasti ekoizten ditu Bakioko haranaren hegoaldera begira dauden hegaletan, 0 eta 250 metro arteko garaieran.
Beren ardoak modu pertsonalizatuan egiten dituzte, artisau-irizpideari jarraituz, baina bitarteko teknologiko modernoen laguntzarekin, eta betiere Hondarrabi Beltza eta Hondarrabi Zuri mahatsondo-barietateak bereizgarri dituztela.
Produktuak







