Berroja upeltegia familia-ustiategi bat da, Urdaibaiko Biosfera Erreserbaren bihotzean kokatua, Muxikan, 250 metroko altueran eta Erreserbaren ingurura begira. 25 hektarea mahasti dituzte Hondarrabi Zuri barietate autoktonorako, Hondarrabi Beltza, Riesling eta Syrah-rekin batera.
Lursailak mahats-barietatearen, lurraren maldaren eta errestaurazioen orientazioaren arabera eratzen dira. Horrela, landaredi-baldintza berdinekin eta intsolazio-eragin naturalen eta maila freatikoaren eraginpean dauden lan-unitate homogeneoak (lurzatiak) lortzen dira.
Emaitza txakolinak dira, jasangarritasuna eta berezitasuna uztartzen dituztenak, giza ahaleginarekin eta klimatologia hezearekin, bertako mahatsari eta terroir bereziari ahalik eta etekin handiena ateratzeko, Bizkaiko tradizioari oso lotuta dagoen txakolin paregabea sortuz.
Berroja Upeltegia BIZKAIKO ENOTURISMO Elkarteko (ABEE) kidea da, eta txakolinarekin, naturarekin eta paisaiarekin lotutako hainbat esperientzia eskaintzen ditu: dastatze maridatuak, taldeko bisitak, dastatzeak, upategiko menuak eta sukaldea duen txokoa alokatzea edo parrillada, besteak beste.
Produktuak




