Upategietara bisitak

Amunategi Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa

Taldeak

Gehi. 30 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

685737398

Bazenekien...

Amunategi Nagusiko etxe zaharrak (1849) euskal baserriaren erabilera tradizional ugariak biltzen ditu. Urdaibaiko Biosfera Erreserbako padurak ditu ibar-hondo gisa. Gaur egun, azken belaunaldiko upategi baten instalazioekin zaharberrituta dago. Landako elementu arkitektonikoen artean, XX. mendearen erdialdera arte mahatsondoak eusten zituzten pilastroi edo kolomadi ilarak nabarmentzen dira, mahastiaren egungo egiturarekin kontrastatzen dutenak.

Upategira joan
Enoturismo-Amunategi 3

Axpe Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara

Taldeak

Gehi. 100 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda / Txoko

Telefono zenbakia

94 616 82 85 / 655 734 625

Bazenekien...

Axpe familia lau belaunalditan aritu da txakolina egiten. 2015ean, betidanik gidatu dituen espiritu berritzaileak Bizkaiko kostaldearen eraginpean landaketa berriak sortzera eraman zituen, ekoizpen-eremua zabalduz eta Markina-Xemeinen dituzten 2 hektareei Eako beste 4 hektarea mahasti gehituz.

Upategira joan
Enoturismo-Axpe

Berroja Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa / Frantsesa

Taldeak

Gehi. 200 pertsona

Ordutegia

11-etatik 14-tara hitzordurik gabeko bisitak, ordutegi horren kanpo hitzordua eskatu.

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda / Bazkaria edo afaria (aldez aurreko eskaera) / Espazioak alokatzea / MICE

Telefono zenbakia

94 410 62 54

Bazenekien...

Azpiegitura modernoa eta ekipamendu ugari dituen upeltegi hau Urdaibaiko Erreserbaren muino batean dago, eta bertatik mahastien paisaia ikusgarria ikus daiteke. Kokapen horri esker, inguruko turismo-aukera anitzetarako erreferentzia-puntua da, hala nola Santimamiñeko labar-pinturetarako, Gernikako Juntetxerako edo Gaztelugatxeko Donieneko haitz itzelerako.

Upategira joan
Enoturismo-Berroja

Butroi Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara

Taldeak

Gutxi. 10 pertsona eta Gehi. 60 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

639 469 738

Bazenekien...

Txakolina ekoizten urte asko daramatzaten Uribeko eskualdeko lau familia elkartzeko proiektu batetik sortu zen upeltegia. Arkitektura modernokoa da, eta dastatzeko gune bat eta denda bat ditu, bisitariek esperientzia enologiko batez goza dezaten. Gatikan, Zamudion, Lezaman eta Larrabetzun daude mahastiak.

Upategira joan
Enoturismo-Butroi

Elizalde Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa (eskatu aurretik)

Taldeak

Gutxi. 4 pertsona eta Gehi. 20 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

946 820 000

Bazenekien...

Lursail eguzkitsu batean dago, hegoaldera begira, eta malda txikiak ditu. Bertatik Udalaitz, Anboto mendigunea eta Durangaldeko gailurra ikusten dira, baita Elorrioko haran osoa ere. ``Mendraka`` txakolina egiten duen upeltegi hau duela lau mende baino gehiagotik nekazal ekoizpenerako gune izan da eta izaten jarraitzen du. Natura errespetatzeko tradizioa eta teknologia berriak dira helburua lortzeko funtsezko tresnak.

Upategira joan
Enoturismo-Elizalde

Etxerriaga Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa

Taldeak

Gehienez 20 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak / Bus / Bizkaibus

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda / Tailerrak / Menu

Telefono zenbakia

607 601 925

Bazenekien...

Etxerriaga baserri bikaina da, XIX. mendeko jabeen birraitonak Marabiko lursail santu baten hondakinen gainean eraikia. Gaur egun, berriz ere berregituratu dute, bere osotasunean, egin ziren material berberekin. Txakolina ekoizteko erabiltzen diren mahastiak ikus daitezke. Baratzea ere bisita daiteke. Barazki eta lekale ugari landatzen dira bertan, modu iraunkorrean.

Upategira joan
Enoturismo-Etxerriaga 2

Galdames Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa (eskatu aurretik) / Japoniera (eskatu aurretik)

Taldeak

Gutxi. 15 pertsona eta Gehi. 45 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda / Errota iringilea / Rolls-Royce

Telefono zenbakia

627 992 063

Bazenekien...

8 hektareako mahastiak dituen familia-upeltegia. Loizagako Dorreak txakolin indartsuenei -Bigarren eta Hautaketa- izena ematen die ahosabai zorrotzenentzat. Upeltegiak Errota Zaharra txakolina ere ekoizten du, Valdibiango errotari erreferentzia eginez, Bizkaiko antzinako iringileen eta txakolinaren arteko harreman historiko horri eutsiz. XVI. mendeko baserri bat du, enoturismoko aukera desberdinak egiteko.

Upategira joan
Enoturismo-Galdames

Gorka Izagirre Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa

Taldeak

Mugarik gabe

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda / Azurmendi*** eta Eneko* jatetxeak

Telefono zenbakia

94 455 88 66

Bazenekien...

Gorka Izagirre proiektua mahastian jaio zen eta etengabe eboluzionatzen du kalitate handiko ardo zuriak lortzeko, bere nortasun eta jatorri bizkaitarrari eutsiz. Txakolin gazteak egiteaz gain, zaintzako ardoak egiten dituzte. Adibide gisa, 2019an bere ``42 Zura 2015`` txakolina ardo zuri onenaren saria jaso zuen Bruselako Munduko Lehiaketan.

Upategira joan
Enoturismo-Gorka Izagirre

Gorrondona Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa

Taldeak

Gutx. 15 eta Gehi. 45

Ordutegia

Hitzordua eskatu – Kontsulta udako ordutegia

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

946 194 795

Bazenekien...

1996tik txakolina egiten dute. Bere helburua tradizioa berrinterpretatzea izan da beti, nortasun handiko ardoak ekoiztea gure sustraiak ahaztu gabe. Ingurune naturala eta mahastizaintza, bertako barietateak eta mahastietako lurzoruen eta mikroklimen berezitasuna ulertzeko moduak ardo gazte eta zaintzaile ugari eskaintzen ditu emaitza gisa.

Upategira joan
Enoturismo-Doniene Gorrondona

Gure Ahaleginak Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa (interpretatzailearekin)

Taldeak

Gutx. 8 eta Gehi. 50

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda / Dastatzeko kurtsoak

Telefono zenbakia

605 74 62 77

Bazenekien...

Bizkaiko jaurerriko hiri bakarra den Urduñan dago. XVI. mendetik aurrera upategien auzoa bezala ezagutzen zen. Bere hiru mahastiek istorioak kontatzen dituzten izenak daramatzate: lehenak eta zaharrenak, Gure Ahaleginak, upategiari izena ematen dio; bigarrenak, Ostebi, euskal mitologiakoak, ``Zeruko euriaren jainkoa`` esan nahi du. Hirugarrena, markesa bati erositako lurretan, ``markesa andrearen mahastia`` da.

Upategira joan
Enoturismo-Gure Ahaleginak

Itsasmendi Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa

Taldeak

Gehi. 25 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

94 627 03 16

Bazenekien...

Urdaibaiko Biosfera Erreserba bera bezala kokatzen da: naturala, konplexua, aniztasunez betea eta etengabeko bilakaeran dagoena. Bizkaiko natura-ingurunearen ezagutzari eskainitako hogeita hamar urteek, haren aniztasunak, paisaiarekiko, mahastiekiko eta teknika enologiko ez oso interbentzionistekiko errespetu osoarekin eta berau osatzen duten pertsonen profesionaltasunarekin eta grinarekin batera, produktu sorta zabala eman diete, ikerketa, berrikuntza eta tradizioa uztartuz.

Upategira joan
Enoturismo-Itsasmendi

Magalarte Lezama Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa

Taldeak

10 eta 30 pertsona artean egokia

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

636 621 455 / 944 556 508

Bazenekien...

Lezamako Magalarte upeltegia duela 20 urte sortu zen, gaur egun Bizkaian 120 urte baino gehiago txakolina egiten ari diren nekazari familia baten grinaren eta lanaren ondorioz. Laugarren eta bosgarren belaunaldiek zuzentzen dute: Iñakik eta Andoni Aretxabaletak. Familiak eta langileek laguntzen diete lan handiko egunetan. Bizkaiko txakolinaren dastaketa-batzordeko kide dira biak, erakunde horren babespeko ardoen kalitatea zaintzen duten dastatzaileen taldeko kide.

Upategira joan
Enoturismo-Magalarte Lezama

Magalarte Zamudio Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa

Taldeak

Gehi. 30 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota bus txikia

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

630 109 686 / 676 737 981

Bazenekien...

Zamudio historikoki mahatsondoz estalitako lurra izan den arren, hau da udalerri osoan geratzen den upategi bakarra. Beren familiaren tradizioari eusten diote, XIX. mendearen erdialdera arte iraun zuen ardogintzako ondare kulturalari. Gaur egun, Magalarte Zamudioko txakolingileen 5. eta 6. belaunaldiak dira, eta horregatik erabaki zuten upategia jaiotzen ikusi zuten udalerrian mantentzea.

Upategira joan
Enoturismo-Magalarte Zamudio

Txabarri Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania

Taldeak

Gutx. 8 eta gehi. 15 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

946 390 947

Bazenekien...

Upeltegi honetan kalitatea produkzioaren kantitatearen aurretik jartzen dute. Horren erakusgarri dira azken urteetan lortutako sari ugariak, batez ere zuriarekin lortutakoak. Arrosa eta beltza ere ekoizten dituzte. Bere mahastietatik, bere laborantzarako orientazio ezin hobearekin, Bizkaia, Burgos eta Kantabria arteko muga naturala egiten duten mendiak ikusten dira.

Upategira joan
Enoturismo-Txabarri

Uriarte Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa (aurretiko eskaera)

Taldeak

Gehi. 100 pertsona

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

94 615 31 40

Bazenekien...

Francisco Uriarteren birraitona-amonak, Eguskiza baserrian kokatutako upeltegi honen egungo kudeatzailea, aitzindariak izan ziren mahastiak landatzen XIX. mendearen amaieran. Gaur egun, txakolina egiteko tradizioari jarraitzen zaio, metodo enologiko modernoekin uztartuz. Prozesu horren emaitza ardo freskoak dira, orratz pixka batekin eta azidotasun txiki batekin.

Upategira joan
Enoturismo-Uriarte

Virgen de Lorea Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara / Ingelesa eta Frantsesa negoziagarria

Taldeak

Gutx. 6 eta Gehi. 50

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

94 423 40 35

Bazenekien...

Otxaran Enkarterriak osatzen dituzten haran preziatuetako batean dagoen paraje eder bat da. Loreako Ama Birjinaren lursaila txakolinari eskainitako mahasti handiena da Euskadin. Gaur egun 25 hektarea ditu. 90eko hamarkadan, 80ko hamarkadan ekoizten hasi zen txakolin bat merkaturatzea erabaki zen. Horretarako, indiar arkitektura deigarria duen etxetzar zaharra birgaitu eta egungo upeltegia eraiki zen.

Upategira joan
DCF 1.0

Zabala (Basigo) Upategia

Hizkuntzak

Gaztelania / Euskara

Taldeak

Gutx. 8 eta Gehi. 25

Ordutegia

Hitzordua eskatu

Sarrerak

Ibilgailu propioak edota busak

Zerbitzuak

Bisita dastaketarekin / Denda

Telefono zenbakia

946 193 374

Bazenekien...

Baserri giroan dago, antzinako eraikin dotoreen ibilbidean, eta mikroklima ezin hobea du mahatsondoak eta Bakioko laranjondo eta limoiondoak lantzeko. Familiaren upeltegi honek euskal arkitektura tradizionala eta txakolina egiteko antzinako makineria mantentzen ditu upeltegiaren ondare historikoaren zati gisa eta bisitarientzat bitxikeria gisa.

Upategira joan
Enoturismo-Zabala
diputacion-bizkaia-foru-aldundia
mybilbaobizkaia-hover
euskadi-basque-country