2022ko azaroaren 7an, Enotekaren hirugarren edizioak Bizkaiko Txakolinaren txakolin bereziak aurkeztu zituen Torre Iberdrolan. Dastaketen eta zuzeneko musikaren artean, sakonago ezagutu ahal izan ziren ardo horiek, lia gainean onduta eta barrikan hartzituta.
Ekitaldia bi saiotan antolatu da (goizez eta arratsaldez) eta sukaldaritzaren sektoreko profesionalei zuzenduta dago. Mota honetako txakolinak egiten dituzten Jatorrizko Deiturako 11 upategi bildu ziren.
Dibulgaziozko uztartze-dastatzeak Iñaki Suarezek eta Elena Garciak zuzendu zituzten. Eta txakolinekin batera, Idiazabal JDko gaztak, La Gilda del Norteko gildak, Zalloko Kontserbak eta Euskal Ogiako ogia.

2022 edizioaren laburpena















2021eko abenduaren 13an, Enotekaren bigarren edizioan, Bizkaiko Txakolinaren Kontseilu Arautzaileak Araudiaren berritasunak eta Eskola proiektu berria ezagutarazi zituen, txakolinaren ezagutzan sakontzeko online gune irekia. Aurkezpen honen arduradunak Garikoitz Rios eta Maider Zalduondo izan ziren.
San Mamesen ospatu zen edizio hau amaitzeko, Gazta Loreekin lotutako txakolinak dastatu ziren, produktu hau dastatzeko modu berritzailea.

2021 edizioaren laburpena:















El 22 de noviembre de 2019 se celebró en San Mamés VIP Area la primera edición de Enoteka, un nuevo evento para dar a conocer las elaboraciones más complejas de Bizkaiko Txakolina. Este encuentro contó con degustaciones, música en directo, catas y sorteos.
Dirigido a profesionales de la hostelería y restauración, 12 bodegas de la Denominación de Origen pudieron ofrecer este tipo de elaboraciones.
La cata-maridaje de Bizkaiko Txakolina y quesos de la D.O. Idiazabal fue dirigida por Iñaki Suárez y Félix Ajuria.
2019 edizioaren laburpena














